Θεραπευτική Ενίσχυση Ζευγαριών στα Χανιά!

Σε ποιους απευθύνεται;

 • Σε ζευγάρια που είναι διατεθειμένοι και οι δύο να συμμετέχουν στην διαδικασία.
 • Παντρεμένα ή ανύπαντρα ζευγάρια (είτε διαμένουν μαζί είτε ξεχωριστά)
 • Ζευγάρια με ή χωρίς παιδιά
 • Ετερόφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια
 • Ζευγάρια από 18 έως 65 χρονών
 • Ζευγάρια που είναι μαζί το λιγότερο για έναν χρόνο
 • Ζευγάρια ανεξαρτήτου θρησκείας/καταγωγής (απαραίτητο να μιλούν ελληνικά /αγγλικά ή γαλλικά)
 • Άτομα χωρίς σοβαρή ψυχοπαθολογία (με διάγνωση από ψυχίατρο)/μη χρήστες ουσιών/χωρίς προβλήματα εθισμού ή εξαρτήσεων.

Στις περιπτώσεις που υπάρχει σοβαρή ενδοοικογενειακή βία, ακολουθείτε διαφορετικό πρωτόκολλο θεραπευτικής αντιμετώπισης και αναλόγως την έκβαση προτείνεται ένας κατάλληλος σχεδιασμός θεραπευτικών συνεδριών.

Τι είναι;
Η Θεραπευτική ενίσχυση ζευγαριών’ δημιουργήθηκε με σκοπό να ανακουφίσει τα ζευγάρια, από προβλήματα στην καθημερινή επικοινωνία τους, που εμποδίζουν -κάποιον ή/και τους δυο συντρόφους- να απολαύσουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή (με ό, τι συνεπάγεται αυτό για τον καθένα).

Πρόκειται για πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες με ψυχολόγο, όπου μέσα από τον διάλογο αναδύονται (με βιωματικό τρόπο) πτυχές των προβλημάτων, που μέχρι πριν δεν ήταν ορατές στους συντρόφους. Το ζευγάρι μαθαίνει μέσα από ασκήσεις, να αναγνωρίζει τις παγίδες που δημιουργεί στην επικοινωνία του και να υιοθετεί έναν εναλλακτικό τρόπο να συνδιαλέγετε, με σκοπό να μην πληγώνει τον ίδιο ή το άλλο του μισό!

Τι ακριβώς θα μάθετε:

 • Να κατανοείτε & να αποδέχεστε τόσο τις προσωπικές ανάγκες σας όσο και του συντρόφου σας.
 • Να αναγνωρίσετε τα εμπόδια που στέκονται ανάμεσα σε εσάς και τον/την σύντροφο σας και σας οδηγούν σε αδιέξοδα.
 • Να γκρεμίσετε τους τοίχους που δημιουργούν συναισθηματική απόσταση.
 • Να έρθετε πιο ‘κοντά’ σε αυτό που ονομάζετε ‘προσωπική ευτυχία με τον άνθρωπο μου’.
 • Πώς να αισθανθείτε ξανά ως ξεχωριστό τον εαυτό σας -για τον σύντροφο σας- & τον σύντροφο σας ως ξεχωριστό -για εσάς-!
 • Πώς να κρατάτε ζωντανή την σχέση σας στον χρόνο!
 • Πώς ‘να ακούτε και να ακούγεστε’ μέσα στην σχέση σας (με βιωματικές ασκήσεις και παραδείγματα).

Πόσο διαρκεί;
Αναλόγως τα αιτήματα που έχει ένα ζευγάρι καθορίζεται και ο χρόνος που θα διαρκέσει το πρόγραμμα. Αρχικά πραγματοποιείτε μια συνεδρία περίπου μίας ώρας και με τους δύο συντρόφους, προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα, να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους και να αποφασιστεί από κοινού με την ψυχολόγο εάν το πρόγραμμα είναι κατάλληλο γι’ αυτούς. Έπειτα, ακολουθούν δυο ατομικές συνεδρίες (ξεχωριστά με τον κάθε σύντροφο). Εφόσον δεν προκύψει κάποιο κώλυμα που η θεραπεύτρια θα θεωρήσει ως εμπόδιο στην διαδικασία, τότε ορίζονται τα επόμενα κοινά ραντεβού για τους συντρόφους (διάρκειας 75-80 λεπτών) με συχνότητα 1φορά την εβδομάδα για έναν μήνα και κάθε δεκαπέντε ημέρες για δυο μήνες ακόμα. Συνήθως, στο 85% των ζευγαριών η θεραπευτική ενίσχυση ολοκληρώνετε με επιτυχία στις 10-12 συνεδρίες (εκτός απροσδόκητων γεγονότων της ζωής που μπορεί να προκύψουν). Ωστόσο, επειδή κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό, με διαφορετικά ‘θέλω’ και με διαφορετικό ρυθμό & συντονισμό, ο παραπάνω αριθμός συνεδριών δεν είναι δεσμευτικός (μπορεί να χρειαστούν περισσότερες ή λιγότερες συνεδρίες).

Πόσο κοστίζει;
Η ‘θεραπευτική ενίσχυση ζευγαριών’, κοστίζει όσο ακριβώς κοστίζει η καθημερινή ευτυχία και αρμονία που θέλετε να έχετε με τον σύντροφο σας! Το πρόγραμμα θα σας ωφελήσει, μόνο εφόσον θεωρήσετε πολύτιμο τον λόγο να ζείτε και να ευτυχείτε ουσιαστικά στο πλάι του ανθρώπου που έχετε επιλέξει να σας συντροφεύει και μέχρι τώρα δυσκολεύεστε να το καταφέρετε.

Η κα Καλιοντζάκη Ηλιάνα, Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια & Έγκριτη Σύμβουλος Γάμου/Ζευγαριών (με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συζυγικής & Οικογενειακής Θεραπείας) είναι η δημιουργός και υπεύθυνη για την διεξαγωγή της θεραπευτικής ενδυνάμωσης ζευγαριών. Παρακολουθεί εντατικά τα τελευταία χρόνια όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στην θεραπεία ζευγαριών και στο πρόγραμμα αυτό συνδυάζει με ‘ασφάλεια’ & ‘εχεμύθεια’, μια πρωτοποριακή ποικιλία από θεραπευτικές τεχνικές, ακριβώς όπως ταιριάζει στον καθένα. Γι’ αυτό, έχουν επενδυθεί πολλές ώρες επιστημονικής κατάρτισης και μελέτης. Με την πεποίθηση ότι η σχέση του ζευγαριού αποτελεί τον πυρήνα για μια ευτυχισμένη οικογένεια, προσφέρεται αυτό το ξεχωριστό πρόγραμμα στα Χανιά, τόπο καταγωγής της δημιουργού!

Για να έχουν την ευκαιρία, όσα περισσότερα ζευγάρια γίνεται, να ξανακερδίσουν το δικό τους νόημα στη σχέση τους, το συνολικό κόστος είναι προσιτό και παρέχονται διευκολύνσεις αποπληρωμής. Ρωτήστε μας σχετικά στο τηλέφωνο ή στην φόρμα επικοινωνίας!

Screenshot from 2018-02-06 13-12-07