Βιογραφικό

Βιογραφικό

Η κα Καλιοντζάκη Ηλιάνα είναι ψυχολόγος ατόμων, ζευγαριών και οικογένειας με άδεια άσκησης επαγγέλματος (αρ.πρωτ:1086) και πιστοποιημένη συστημική ψυχοθεραπεύτρια γάμου-οικογένειας από την  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Οικογενειακής Θεραπείας (European Family Therapy Association – E.F.T.A).

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης. Συνέχισε σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο πεδίο της διοίκησης συστημάτων υγείας και έπειτα εξειδικεύτηκε στη συστημική/οικογενειακή θεραπεία. Είναι κάτοχος των BSc in Psychology, MSc in Marital and Family Therapy και MSc in Management of Health Units. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι γύρω από την διερεύνηση των ‘δυσκολιών ρύθμισης συναισθήματος’ σε σχέση με την ποιότητα της ενσυναίσθησης και της ευεξίας στα άτομα.

Αποτελεί τακτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Association of Greek Psychologists) με αριθμό μητρώου 2493 και της ‘Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας και Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα’. Από το 2016 είναι ιδρύτρια και επιστημονικά υπεύθυνη του Άγγιγμα (κέντρο ψυχολογικής φροντίδας για το άτομο και την οικογένεια) στα Χανιά της Κρήτης. Συντονίζει την παροχή υψηλού επιπέδου ψυχολογικών υπηρεσιών, με εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παρέμβασης, τόσο σε άτομα (ενήλικες, εφήβους, παιδιά) όσο και σε ευρύτερα κοινωνικά συστήματα (οικογένειες, ζευγάρια, φορείς εκπαίδευσης, οργανισμοί υγείας, κοινοτικοί φορείς, σύλλογοι, σχολεία, επιχειρήσεις κ.τ.λ.)

Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στην συμβουλευτική και θεραπεία ενηλίκων, εφήβων/παιδιών, οικογενειών και ζευγαριών. Εφαρμόζει τις μεθόδους της συστημικής πρακτικής σε άτομα που αντιμετωπίζουν ένα ευρύ φάσμα προκλήσεων στη ζωή τους όπως για παράδειγμα: ζητήματα σχέσεων/επικοινωνίας, δυσκολίες γάμου/ζευγαριών, θέματα γονεϊκότητας, πένθος, αγχώδεις διαταραχές, ψυχοσωματικά προβλήματα, φοβίες, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού και γενικότερες απότομες μεταπτώσεις της ζωής. Στη θεραπευτική δουλειά της, συμπεριλαμβάνεται η συμβουλευτική και η υποστήριξη εφήβων και παιδιών με διάφορες ψυχολογικές δυσκολίες όπως: προβλήματα συμπεριφοράς, ζητήματα επικοινωνίας, ψυχικές διαταραχές, συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα ύπνου, σχολική άρνηση κ.α.. Τα τελευταία χρόνια, στα πλαίσια του συστημικού management παρέχει συμβουλευτική και λύσεις σε μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων που προκύπτουν σε οικογενειακές επιχειρήσεις, οργανισμούς υγείας και σχολεία.

Στο παρελθόν, εργάστηκε σε θέσεις ευθύνης σε προγράμματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης του υπουργείου υγείας. Επίσης, διαθέτει πολύπλευρη εμπειρία από την εργασία της ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων και ημερίδων σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως ομιλήτρια και ως μέλος επιστημονικών επιτροπών. Στα πλαίσια της συνεχούς επιμόρφωσης και της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης της, παρακολουθεί τακτικά σεμινάρια και εργαστήρια σχετικά με την επιστήμη της ψυχολογίας. Κατέχει πιστοποιητικά επιμόρφωσης σε ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων ψυχοθεραπευτικών τεχνικών που συνδυάζει και αξιοποιεί στην προσωπική πρακτική της.

Συνεργάζεται με αξιόλογους καθηγητές τόσο στην προσωπική εποπτεία της, όσο και σε ερευνητικές μελέτες. Πρόσφατα ξεκίνησε την εκπαίδευση της ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια οικογενειακών θεραπευτών. Διεξάγει ομιλίες εθελοντικά σε σχολεία, συλλόγους και στην τοπική κοινότητα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει θερμά την διάδοση των σύγχρονων μεθόδων ψυχοθεραπείας και αυτοϊασης, μακριά από την φαρμακοθεραπεία (όπου είναι εφικτό) και την ‘ετικετοποίηση’ των ατόμων με τις διάφορες ψυχιατρικές διαγνώσεις. Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο που δουλεύει στο: Η φιλοσοφία του ΑΓΓΙΓΜΑΤΟΣ